کابل کشتی

کابل کشتی

کابل کشتی

کابل کشتی (Shipboard Cable)

یکی از پرمصرف ترین کابل های خاص در صنایع، کابل کشتی یا Shipboard Cable می باشد البته کابل کشتی با نام های متعدد دیگری نیز شناخته می شود که می توان به معروفترین آنها منجمله Marin Cable نیز اشاره کرد.

انواع کابل های کشتی:

  • کابل برق کشتی (Shipboard Power Cable)
  • کابل ابزار دقیق کشتی (Shipboard Instrumentation Cable)
  • کابل کنترل کشتی (Shipboard Control Cable)
  • کابل سیستم اعلام حریق کشتی (Shipboard Fire Alarm Systems Cable)
  • کابل مخابراتی کشتی (Shipboard Telecom Cable)

شرکت “یاز پترو نوا” به عنوان نماینده و شریک مطمئن تجاری شرکت SEC مفتخر است کلیه کابل‎های دریایی مورد نیاز شما را با بالاترین کیفیت، رقابتی ترین قیمت و در سریعترین زمان ممکن تهیه و تحویل نماید.

حال این سوال مطرح می شود که چه تفاوتی بین کابل خشکی و کابل‎ دریایی وجود دارد که متخصصین کشتی سازی تا به این حد بر لزوم استفاده از این کابل ها تاکید دارند در اینجا به مهمترین خصوصیات این نوع کابل ها خواهیم پرداخت.

خصوصیات کابل های کشتی (دریایی):

  1. مقاومت در برابر رطوبت پذیری: یکی از مهمترین مسائل موجود در کشتی ها میزان بالای رطوبت است، که مقوله مقاومت در برابر انتقال رطوبت (Non Hydroscopic) برای کابل های مورد مصرف الزام و اجبار می باشد.
  2. کم وزنی: کابل های دریایی باید کم وزن (Low weight) باشند، نظر به محدودیت وزن در کشتی ها اگر در کل کابل کشی یک کشتی بتوان وزن کابل ها را فقط حدود 80 کیلوگرم کسر کرد ما میتوانیم یک نفر به مسافرین کشتی یا خدمه آن اضافه نماییم.
  3. ضد آب بودن: همانگونه که می دانیم وجود آب شور دریا و خورندگی ناشی از آن میتواند تهدیدی برای کابل های دریایی باشد از اینرو این کابل ها باید Water Resistant , Salt Resistant نیز باشند.
  4. مقاومت در برابر گل و لای خورنده دریایی: گل و لای خورنده موجود در آب دریا مصرف کنندگان این کابل ها را مجبور می کند تا از کابل های Mud Resistant استفاده نمایند.
  5. ضد روغن: از آنجا که امکان نشتی روغن در کشتی ها زیاد است کابل های کشتی بایستی Oil Resistant باشند.
  6. انعطاف پذیری: نظر به فضای محدود کشتی ها کابل های کشتی بایستی خصوصیت Flexibility یا انعطاف پذیری را داشته باشند.
  7. بدون دود و فاقد گاز هالوژن: از دیگر خصوصیات کابل های کشتی OHLS بودن است، این بران معنی است که کابل های کشتی در زمان آتش سوزی نباید از خود گاز هالوژن که گاز سمی است متساعد کرده و یا دود سیاه رنگ داشته باشند.
  8. مقاومت در برابرانتشار شعله: نظر به محدود بودن فضای کشتی ها و همچنین احتمال زیاد آتش سوزی کابل ها بایستی Flame Retardant به معنی جلوگیری از سرایت آتش سوزی از نقطه ای به نقاط دیگر را داشته باشند.
  9. مقاومت در شرایط آتش سوزی: برخی از کابل‎های کشتی که در موتورخانه ها و یا اماکن تحت خطر آتش سوزی قرار دارند و یا کابل های سیستم های اعلام حریق بایستی از نوع مقاوم در برابر حریق یا Fire Resistant باشند.
  10. مقاومت مکانیکی: با توجه به شرایط کار سخت و محدودیت فضا و همچنین شرایط تعمیرات سخت در دریاها کابل کشتی بایستی دارای تحمل مکانیکی خوبی باشند.
  11. مقاومت در برابر جوندگان: نظر به ورود حتمی جوندگانی مثل موش به تاسیات کشتی ها یکی از پارامتر های اصلی کابل کشتی مقاومت این نوع کابل ها برابر آسیب های احتمالی از سوی جوندگان مثل موش بوده که آنرا اصطلاحاً Antirodent می‎گویند.

استاندارد‎های ساخت کابل های کشتی (دریایی):

از مهمترین استاندارد‎هایی که در ساخت کابل‎ دریایی میتوان به آنها اشاره کرد استاندارد‎های زیر می باشند:

تاییدیه های کابل کشتی:

مهم است به این نکته توجه داشته باشیم که کلیه کابل کشتی بایستی دارای تائیدیه معتبر از یکی از مؤسسات عضو IACS به شرح زیر باشند تا ایمنی کشتی را بتوان با گواهینامه های صادره از آن موسسات اعتبار سنجی نمود:

شرکت کارخانجات کابل سازی Seoul Electric Cable که آن را با نام اختصاری SEC هم می شناسند، یکی از معتبرترین کابل سازی های کشور کره جنوبی بوده و با توجه به کیفیت بالای کابل کشتی تولید شده موفق با اخذ کلیه تاییدیه های معتبر بین المللی که از آنها نام برده ایم می باشد.

دریافت کاتالوگ کابل کشتی شرکت SEC کره جنوبی

نویسنده: مهندس شهاب عبدی پور

دفتر فروش: (6 خط ویژه) 55660382(021)
ایمیل سازمانی: sale@yazpn.com

شرکت یاز پترو نوا با ارائه انواع کابل نسوز و کابل اعلام حریق، با تضمین بهترین قیمت آماده تامین و ارسال انواع کابل خدمت شما مشتریان عزیز است.

مقالات پیشنهادی :