کابل بیمارستانی

کابل بیمارستانی

کابل بیمارستانی

معرفی کابل بیمارستانی (کابل ضد باکتری،کابل ضد میکروب و کابل ضد قارچ)
Hospital Cable, Antibacterial Cable, Antimicrobial cables

کابل بیمارستانی

با توجه به ماشینی شدن زندگی های امروزی و در نتیجه بروز برخی از بیماری های نوظهور و  نظر به بالا رفتن سطح بهداشت فردی و اجتماعی زندگی در جوامع شهری و روستایی و به قاعده دسترسی راحت تر به اماکن بهداشتی و درمانی و در نتیجه رشد بسیار بالای علم پزشکی، مراجعه افراد و بیماران به مراکز درمانی روز به روز بیشتر و بیشتر شده و لاجرم مواردی عفونت های بیمارستانی و عفونت های اتاق عمل یکی از معضلات تیم پزشکی و بیمارستانی شده است.
یکی از منابع ایجاد عفونت های بیمارستانی و اتاق های عمل وجود کابل های معمولی با پوسته های پر تخلخل در این اماکن است، چرا که برق و الکترنیک جزء لاینفک علم پزشکی شده و وجود کابل بیمارستانی در این اماکن الزام آور است.

مشکل چیست؟!

کابل های معمولی تهیه شده از روکش پی وی سی دارای سوراخ های بسیار ریز، فراوان و میکروسکوپی بوده که در اتاق های عمل یا بیمارستان ها پس از برخورد ترشحات بیماران پاک سازی و ضد عفونی کردن کابل ها بسیار دشوار یا امکانپذیر نبوده و محل امنی برای رشد و نمو باکتریها یا میکروبها هستند.
حال پس از اتمام عمل جراحی یا خدمات پزشکی اماکن بیمارستانی عفونت زدایی شده ولی کابل ها را نمی توان کاملاً از این موجودات ریز و ذره بینی پاکسازی کرد.

حال وجود گرمای محیط، گرمای ناشی از عملکرد و جریان کشی کابل، رطوبت، وجود مواد آلی موجب تکثیر و رشد باکتری ها را فراهم می آورد.
پس از گذشت مدتی کمتر از 30 تا 40 روز خود کابل تبدیل به یک منبع جدی آلودگی باکتریایی و یا میکروبی شده که باعث ایجاد عفونت های بیمارستانی می شود.

کابل ضد باکتری

راهکار چیست؟!

علم گسترده Cable Selection (انتخاب کابل) در کنار علم GMP که مخفف (Good Manufacturing Practice) می باشد به ما فرصت تحقیق در خصوص رفع این معضل را داده است تا به نتایج زیبایی بشرح زیر برسیم:

  • با استفاده از پلیمرهای کم تخلخل کابل هایی با روکــــــش بیرونی با پیوستگی و تراکم بالاتری تولید نماییم با توجه به استاندارد های DIN EN ISO 10993-5 and 10993-10
  • برای کاهش آلودگی های باکتریایی و میکروب های عفونی هنگام تولید کابل ها مواد مخصوصی را برای پوشش خارجی کابل ها از جنس یون های نقره که به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچ معروف هستند، به پلیمرها اضافه می کنند تا خواص آنتی باکتریایی و ضد میکروبی داشته باشند.
  • کابل های بیمارستانی بایستی حتماً Anti-Abrasion (ضد سایش) باشند تا در شرایط خاص با ایجاد سایش حفره هایی جهت تجمع باکتری و میکروب ها در آنها ایجاد نشود.
  • کابل هایی که در بیمارستانها و اتاقهای عمل مورد استفاده قرار میگیرد الزاماً باید در رنگهای روشن همچون (سفید، زرد، کرم) تولید و بکار برده شوند و استفاده از کابل های تیره همچون رنگ مشکی به دلیل پنهان شدن آلودگی در رنگ های تیره ممنوع می باشد.
  • عمر کابل ها در تاسیسات بیمارستانی بسیار کوتاه تر از کابل در اماکن صنعتی بوده و ممکن است با توجه به نظر تیم کنترل عفونت بیمارستان یک کابل حتی از نظر الکتریکی سالم پس از مدت کوتاهی نیاز به تعویض داشته باشد.

کابل ضد میکروب و کابل ضد قارچ

چه کابل هایی در بیمارستان ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد؟

کابل های انتقال برق و روشنایی: در ساختمان اصلی بیمارستان و برای سیستم کابل کشی حتماً بایستی از کابل های Flame Retardant که الزاماً Lo Smoke Halogen Free که به اختصار آنرا OHLS می شناسند استفاده می کنیم چرا که در صورت استفاده از کابل های با عایق PVC در شرایط آتش سوزی با پدیده توسعه آتش سوزی سریع از طریق کابل و همچنین انتشار دود سمی گاز هالوژن و دود سیاه که باعث کاهش دید افراد در زمان فرار می شود مواجه خواهیم بود.

کابل های سیستم Emergency Power Supply: این کابل ها الزاماً بایستی مقاوم در برابر حریق یا Fire Resistant باشند چرا که در زمان آتش سوزی سیستم های موتور پمپ های آتش نشانی، سیستم های اعلام و اطفاء حریق، روشنایی اضطراری و همچنین سرویس های ویژه ICU, CCU اتاق های عمل و سایر سرویس های حساس برقدار باشند.

کابل های سیستم های اعلام حریق: این کابل ها نیز همچون سرویس های اضطراری که در بند قبل ذکر شد الزاماً بایستی مقاوم در برابر حریق یا Fire Resistant باشند چرا که در زمان آتش سوزی متناسب با زمان ماندگاری سیستم اعلام در سرویس کابل ها نیز باید توان ادامه سرویس دهی را داشته باشند.

کابل های سیستم های مربوط به انرژی های هسته ای ، پرتو نگاری ، عکس برداری: بایستی از نوع Nuclear یا Radioactive Resistant یا همخوان با مقوله مورد مصرف بوده بوده چرا که پدیده های تداخل و تاثیر گذاری سیستم های رادیو و همچنین پوسیدگی های رادیو اکتیویته ناشی از نشتی ها (Decay of radioactivity) می تواند از آثار آین مقوله باشد.

کابل های آنتی باکتریال یا آنتی میکروبیکال (Anti-Bacterial Cable , Antimicrobial Cable): همانگونه که در پاراگراف های قبل بطور مفصل در مورد اینگونه کابل ها صحبت کردیم، استفاده از این گونه کابل ها برای اماکن و سرویس های خاص همچون اتاق عمل، بخش های بستری ویژه، نواحی با احتمال مواجهه با ترشحات عفونی، دستگاه های سونوگرافی و غیره الامی است.

کابل های Nurse Call Cable: این کابل ها بایستی اسپیرال (پیچشی، همچون کابل تلفن) بوده تا طول زیاد آن مزاحم بیمار و کادر درمانی نشود.

کابل های کنترل و ابزار دقیق: این کابل ها برای کنترل، راهبری سیستم های ابزار دقیق ماشین آلات پزشکی همچون سیستم های MRI و CT Scan و … کاربرد ویژه دارد.

کابل های سری BUS و (Network (LAN Cable و BMS: از این کابل ها برای سیستم های متناظر استفاده می شود و در شبکه ها و سیستم های هوشمند سازی بهره برداری می گردد.

نکته مهم: دقت داشته باشیم که بیمارستان محیطی بسیار متفاوت، حساس و مهم است و در انتخاب کابل برای این محیط باید نهایت دقت را به کار برد و با مشاوران کارکشته این صنعت مشورت نمود.

شرکت یاز پترو نوا به عنوان نماینده برترین و بزرگترین تولید کنندگان معتبر دنیا آمادگی دارد تا با استفاده از تجارب کارشناسان خود که هم به علم روز کابل در عرصه های جهانی مسلط بوده و هم با مقوله GMP آشنایی دارند جلسات مشاوره کاملا رایگان برگزار کرده و یا کابل های مورد نیاز شما را تامین نمایند.

نویسنده: مهندس شهاب عبدی پور


دفتر فروش: (6 خط ویژه) 55660382(021)
ایمیل سازمانی: sale@yazpn.com

شرکت یاز پترو نوا با ارائه انواع کابل نسوز و کابل اعلام حریق، با تضمین بهترین قیمت آماده تامین و ارسال انواع کابل خدمت شما مشتریان عزیز است.

برای آگاهی بیشتر مطالعه خبر کابل اعلام حریق پیشنهاد می شود.

مقالات پیشنهادی :